Tätä päivää on odotettu vuosia - Uusittu Tavara-asema avaa pian ovensa!Olen odottanut tätä päivää vuosia, kohta 10 vuotta. Päivää, jolloin tavara-asema on pelastettu rakennus, jonne me aktiiviset talon puolustajat pääsemme tutustumiskäynnille! Tavara-aseman omistaja A.Ahlström Kiinteistöt Oy ja remontin toteuttanut Jatke Pirkanmaa Oy esittelivät tiloja meille tänään. Kiista rakennuksen kohtalosta oli pitkä ja monipolvinen, mutta lopputulos vaikuttaa erittäin onnistuneelta! Paikka tuo upean lisän erilaisten tapahtumien järjestämiselle aivan juna-aseman viereen. Talo on herännyt uudelleen henkiin ja synkkä historia vaihtuu valoisaan tulevaisuuteen - menneisyyttä unohtamatta!

Kuva: Edessä pitkäaikainen tavara-asema-aktiivi Iina Nummi, keskellä A.Ahlström Kiinteistöt Oy:n kiinteistöjohtaja Pia Lindborg ja oikealla Jatke Pirkanmaa Oy:n työnjohtoharjoittelija Otto Harju.
Siinä se nyt on, siirrettynä ja uusittuna ja niin hienona. Ikävä alkuperäistä sijaintia, vihreää väriä ja purettua Morkkua kohtaan hälvenee, kun katsoo tiilinpintaa, peitteiden alta avautuneita, uusia lasisia ikkunoita ja kas, viereisen puutalon kanssa yhteen sopivaa beigeä väriä, joka on rakennuksen alkuperäinen väri. 

Yli 100-vuotiaiden talojen kokonaisuus keskellä modernia toimisto-, hotelli- ja tornitaloaluetta tuo alueelle historian särmää, persoonallisuutta ja muistutuksen ajasta, jolloin koristeellisuus ja käsityötaito ovat arvossaan. Työmaa on ollut poikkeuksellinen myös rakennusfirmalle. Jatke Pirkanmaa Oy on tehnyt upeaa työtä.

Itseäni talo puhutteli vuonna 2013, kun sen kiistanalaisuus tuli tutuksi. Ehkä myös arkkitehti Bruno Granholmin ilahtuisi, jos näkisi, miten hänen kynänsä jälki sai uuden elämän 116 vuotta talon valmistumisen jälkeen, oltuaan tyhjänä parikymmentä vuotta.


A.Ahlström Kiinteistöt Oy:n kiinteistöjohtaja Pia Lindborg, kiinteistöpäällikkö Ari Järvenoja, Asset Manager Juha Mäkelä, tavara-aseman kansalaiskokouksen vuonna 2013 koolle kutsunut Juhana Suoniemi, ja kulttuuriaktiivit Turkka Tiainen ja Kristiina Kaukinen.

Sisältä tavara-asema on vielä hienompi: inhimillisen kokoinen - ja niin magee - tuleva kulttuuri- ja keikkapaikka. Tiloja voi myös vuokrata omiin tilaisuuksiinsa. Tullikamari oli jo vuosia sitten kiinnostunut käyttämään taloa toiminnoissaan - ja nyt se toteutuu! 

Ympyrä sulkeutuu myös meidän kansalaisaktivistien tarinassa, sillä kansalaiskokous tavara-aseman puolesta kokoontui juurikin Tullikamarin Klubilla vuonna 2013 Juhana Suoniemen kutsumana. 

Me tavara-aseman puolustajat olemme iloisia, että kaikki vapaa-aikamme työtunnit eivät valuneet hukkaan: adressin kerääminen, tukikonsertti, sisäiset kokoukset, vetoomukset, mielipidekirjoitukset, mielenilmaus ja tempaukset, kuten Ravintolapäivään ja Taidesuunnistukseen osallistuminen ja Pelastetut kaunottaret -näyttelyn järjestäminen, sisäiset kokoukset ja pormestarin tapaaminen sekä somekirjoitukset ja blogipostaukset olivat tapojamme puolustaa rakennusta ja pitää asiaa esillä.

Kiitos A. Ahlström Kiinteistöt Oy:lle kierroksesta pian avautuvissa tiloissa! Tavara-asema avautuu yleisölle 13.1.2023. Tavara-aseman uudet nettisivut ja tiedot tapahtumista ja tilojen vuokraamisesta: Tavara-asema 

A.Ahlström Kiinteistöt Oy:n edustajat ja kansalaisaktivisti tavara-aseman portailla.
     A.Ahlström Kiinteistöt Oy:n kiinteistöjohtaja Pia Lindborg, Juhana Suoniemi, Ahlström Capital Oy:n kiinteistöpäällikkö Ari Järvenoja ja Asset Manager Juha Mäkelä, Turkka Tiainen, Iina Nummi, Heidi Huhtamella, Milja Mansukoski ja Kristiina Kaukinen. Kuva: Otto Harju, Jatke Pirkanmaa Oy

  
Teksti ja muut kuvat: Milja Mansukoski

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Rötisköstä helmeksi – vanhoja tamperelaisia taloja, jotka saivat uuden elämän

Tavara-aseman 111-vuotinen historia lyhykäisyydessään