Tavara-asemasta tuli opiskelijoiden suunnitelmissa kauppahalli tai yrityshautomo-kulttuuritila
Lahden ammattikorkeakoulun Muotoilu- ja taideinstituutin sisustusarkkitehtuurin ja kalustemuotoilun opiskelijat tekivät vuonna 2012 harjoitustöinä suunnitelmia vanhan tavara-aseman uudesta käyttötarkoituksesta.

Henna Huttusen, Katri Virtasalon ja Anneli Suihkosen työssä tavara-asemasta tulisi kauppahalli, joka olisi erikoistunut etniseen sekä lähi- ja luomuruokaan. Toisessa kerroksessa olisi kahvila tai ravintola ja lasitetut kattoterassit.


Rakennuksen julkisivu säilyisi suunnitelmassa entisellään muutamaa ikkunaa lukuunottamatta. Lämmöneristävyyttä parannettaisiin ja ikkunoiden sisäpuolelle tulisi selektiiviset lasit. Lasiterassin kattoikkunoihin laitettaisiin nauhamaiset aurinkokeräimet. Lattialämmityksestä tulisi vesikiertoinen ja taloon asennettaisiin maalämpöpumppu. Vesikatto uusittaisiin. Rakennuksen alkuperäisiä elementtejä yhdisteltäisiin moderneihin materiaaleihin. Koko suunnitelma on luettavissa täältä.

Sanna-Kaisa Koivusen, Niina Kasken ja Lauri Vartolan työssä tavara-asemasta tehtäisiin kulttuuritila ja yrityshautomo, jossa luovuus ja yrittäjyys kohtaisivat. Alakerrassa toimisi lisäksi ravintola ja design/kirjakauppa. Tilaa jäisi myös näyttelytilalle. Kolmanteen kerrokseen tulisi vuokrattava sauna.Rakennuksen laajaa kattopintaa hyödynnettäisiin asentamalla sinne aurinkopaneelit ja lämmönkeräimet. Yläkertaan voisi mahdollisesti tehdä valotunneleita ja kattoikkunoita yleisvalon lisäämiseksi. Korjaustöissä kunnioitettaisiin vanhaa ja sisätiloissa vältettäisiin kertakäyttöisiä materiaaleja. Koko suunnitelma on luettavissa kahdessa osassa tästä ja tästä.