Siirry pääsisältöön

Tavara-asemalle löytyi ostaja - Pyynikin käsityöläispanimo vuokralaiseksi?Tavara-aseman ostajaksi valikoitui Jatke Pirkanmaa Oy. Kaupunginvaltuusto teki lopullisen päätöksen asiasta 25.1.2021. Myyntihinta on 6,5 miljoonaa euroa.  

Käsityöläispanimo Pyynikki Brewing Company on kiinnostunut vuokraamaan tavara-aseman ja vanhan veturimiesten asuintalon tiloja.

"Tämä olisi hieno tilaisuus luoda panimon osakkaille tarpeeksi suuri, yhtenäinen elämystila sekä avata toimintaamme myös kaupunkilaisille, turisteille ja yrityksille. Mielestäni Tampere ansaitsee oman viskitislaamonsa", kertoi Pyynikin käsityöläispanimon perustaja Tuomas Pere Projektiuutisissa.

Tavara-aseman alueen kauppaan sisältyy myös pohjoispäässä sijaitseva uuden toimitilakorttelin tontti, jonka sijoittajana toimii A. Ahlström Kiinteistöt. Vuokralaiseksi tulee Gofore Oyj. Uusi GO21-toimistorakennus valmistuu vuoteen 2023 mennessä alueen pohjoispäähän. 

uusi toimitilakortteli havainnekuvassa
Tuleva GO21-toimistokortteli. Kuva: Arkkitehtitoimisto Helamaa Heiskanen Oy

 

GO21-toimitilakorttelin lähtökohtana on ollut konseptisuunnitelman mukaan WOW-efekti. Rakennuksista tulee eri korkuisia ja eri värisiä ja kortteli madaltuu Morkun aukiota kohti. WOW-efekti jää ainakin havainnekuvissa mielestäni kauas, jos arkkitehtuuria vertaa esimerkiksi Daniel Libeskindin suunnittelemiin viistokattoisiin taloihin Kansi Areenan alueella.

Huolestuttavinta on, että vaikka aluksi GO21:n ja tavara-aseman väliin jää vehreä Morkun aukio, suunnitelmissa on, että lisää rakennetaan tulevaisuudessa. Aluksi se olisi "elävä Morkun aukio" vapaine oleskelutiloineen, näyttely- ja terassitiloineen. Vaihe 2.1 olisi puolestaan "kiinteistökehityksen vaihe". Mitä mahtaa tarkoittaa: "Alue nähdään kiinnostavana kohteena modernille työpaikka- ja asuinrakennuksia yhdistävänä korttelina. Elueen korkeuserot mahdollistavat maanlaiskerroksen hyödyntämisen luovasti, nykyisiä kevyen liikenteen väyliä katkaisematta."? Rakennetaanko alue täysin tukkoon, kun ympärille nousee lisäksi useita pilvenpiirtäjiä? Tämä jää nähtäväksi. Lähde: Tampereen kaupunginhallituksen pöytäkirjan liite 30.11.2020
 
 
Alareunassa tavara-asema ja puurakennus. Punaisella rajattu alue on Morkun aukio.
Kuva: Arkkitehtitoimisto Helamaa Heiskanen Oy Lähde: Konseptisuunnitelma 
     

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Rötisköstä helmeksi – vanhoja tamperelaisia taloja, jotka saivat uuden elämän

Tavara-aseman 111-vuotinen historia lyhykäisyydessään

Tätä päivää on odotettu vuosia - Uusittu Tavara-asema avaa pian ovensa!