Tavara-asema sai uuden vuokralaisen ja alkuperäisen pintavärinsä - Tullikamari tekee talosta Pakkahuone 2:sen.

Pitkästä aikaa tavara-aseman kuulumisia. Talon käyttäjäksi ei tulekaan Pyynikin käsityöläispanimo, vaan Tullikamari, joka tarvitsee taloa väistötilaksi oman remonttinsa ajaksi. Sen jälkeenkin tavara-asema tulee toimimaan kulttuurin ym. tapahtumapaikkana. Tarkemmin ajatellen tavara-asemahan on kuin pienempi versio Pakkahuoneesta!

"Tullikamari saa tavara-asemasta itselleen samanhenkisen, arvolleen sopivan pikkusisaren; suojelluilla ja historiallisesti arvokkailla tiilirakennuksilla on ikäeroa vain noin kuusi vuotta." (Lähde: Tamperelainen 22.2.2022).

Hämmennyin itse viikonloppuna, kun pyöräilin pitkästä aikaa työmaan ohi: vihreä väri oli kadonnut ja tilalla oli hillitty beige! Järkytyin ensin, sillä kuulun niihin, joiden silmissä vihreä väritys teki rakennuksesta entistä harvinaisemman yksilön. Kun kuulin, että kyse on talon alkuperäisestä väristä alkujärkytys alkoi hieman laimentua. Pääasia, että talo saadaan kuntoon. Tavoitteena on Tamperelaisen mukaan, että ovet avataan jo keväällä 2023, kun Tullikamarin remontti alkaa.

On toki sääli, että se ei ole enää se alkuperäinen tavara-asema. Tyhjää parempi kuitenkin. Ja mikä parasta: vieressä kunnostetaan edelleen veturinkuljettajien käytössä ollutta puutaloa, joka on yhä pressun alla. 

Vain Morkun kohtalo jäi harmittamaan itse kutakin...

Ukrainan sota on nostanut kunnostustöiden kustannusarvioita n. 200 000 eurolla, kertoo Aamulehti.
Lue lisää viimeisistä käänteistä:

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Rötisköstä helmeksi – vanhoja tamperelaisia taloja, jotka saivat uuden elämän

Tavara-aseman 111-vuotinen historia lyhykäisyydessään

Tätä päivää on odotettu vuosia - Uusittu Tavara-asema avaa pian ovensa!